Corona door de lens: Videoboodschap

door Motion Supply

De coronacrisis zet het dagelijks leven volledig op z'n kop.
Thuiswerken, zelfstudie, het is iets wat de komende tijd onze levensstijl zal zijn.

In de serie "Corona door de lens" leggen wij uit hoe jouw bedrijf toch efficient gebruik kan maken van video in deze tijd.

Dit artikel geeft je handvatten om in korte tijd een persoonlijke, professionele videoboodschap te sturen naar jouw personeel, klanten en relaties!
Wat gebeurt er om ons heen?

We hebben de afgelopen weken behoorlijk wat nieuwe informatie en maatregelen gekregen via toespraken en persconferenties.

Belangrijke informatie die duidelijk en vaak snel moet overkomen. 

Er was zelfs een historische gebeurtenis in televisieland:
De eerste keer sinds de oliecrisis in 1973 dat een premier in een live uitgezonden tv-toespraak sprak tot het volk.


Door al deze veranderingen zal ook jij als werkgever nieuwe regels en andere werkwijzes moeten overdragen aan de werknemers.

Of misschien wil je jouw klanten een hart onder de riem steken, of het personeel bedanken voor het harde werk wat ze blijven doen..

Dit kan je natuurlijk via een brief doen, maar waarom geen video?

Tips om zelf aan de slag te gaan

Een videoboodschap komt veel persoonlijker over dan een brief waar je handtekening onder staat. Die had iemand er gewoon onder kunnen plakken.

Zo'n videoboodschap maken kan je al heel makkelijk zelf.

Aangezien veel mensen nu thuis werken kan je ook gewoon zelf met de telefoon een opname maken en deze delen via jullie intranet, Slack, Discord of gewoon via de e-mail.

Let er alleen wel even op dat je niet tegen het licht in filmt en dat je niet te ver van de telefoon zit, omdat het geluid dan slechter wordt.

Om het nog wat aan te kleden kan je kiezen voor een wat interessante achtergrond, in plaats van een lege muur.

In deze video van de burgemeesters van Lelystad en Harderwijk zie je al hoeveel verschil dat maakt:


Mocht je er toch nog even een intro en outro bij willen of misschien een ondertiteling, dan kan je ons gerust benaderen!

Liever professioneel?

Heb je wat meer tijd voordat de boodschap eruit moet?

Dan kan een van onze cameramannen ook langskomen om de toespraak te filmen. Daarbij houden wij ons natuurlijk aan de meest recente maatregelen.

Vervolgens monteren wij de video en is er de optie de inhoud van de boodschap te ondersteunen met animatie, zoals ze bijvoorbeeld ook doen bij de NOS:


Dankzij onze snelle en flexibele service kan jij dan binnen een paar dagen jouw persoonlijke, professionele videoboodschap sturen naar jouw personeel, klanten of andere relaties!

De volgende post van deze serie zal gaan over Livestreaming.

Liever nu al even sparren wat wij voor jou kunnen doen in deze bijzondere tijd?